maandag 27 mei 2013

Small spaces XXS

Extra, extra kleine ruimtes. Je hele hebben en houden in een studentenhuis proppen of je gaat voor het eerst samen wonen in een gezellig, knus appartement, maar de ruimtes zijn aan de krappe kant. Jij hebt dit vast een keer zelf ervaren of gezien bij anderen. Ja.. hoe richt je dan jouw ruimte zo in dat het groter oogt, fatsoenlijk kunt ademen en er überhaupt kunt leven?! Dan heb ik hier voor jou een aantal tips! Welke tips zijn voor jou handig? Laat het me weten!


Weg met die rommel!
Dit is mijn allerbelangrijkste tip voor jou. Als je wilt dat jouw ruimte groter eruit ziet, ruim je rondslingerende kledingstukken en schoenen op. Berg je frutsels en andere poespas netjes op in een mand of in een kast. Met leuke opbergdozen met labels die je bijvoorbeeld onder je bed kan plaatsen of een grote opbergkast hebt. Creëer je al meer ruimte. Probeer vervolgens de spullen die je toch niet meer gebruikt weg te gooien! Iedereen wilt het liefst alles zo lang mogelijk bewaren. Maar wanneer kijk je er naar om of hecht je er waarde aan? Vaak maar heel weinig. Dus, weg gooien die frutsels! Wanneer je een berghok hebt of een andere ruimte, plaats daar dan de spullen die je niet elke dag nodig hebt of niet elke dag wilt zien.

Less is more.
In mijn vorige post heb ik ook al vermeld dat het beter is een paar grote stukken in je ruimte te hebben, dan een heleboel kleine meubels. Accessoires zijn leuk, maar beperk ze een beetje, want dat zorgt voor rust.

Kleurenschema.
Gebruik natuurlijke en neutrale tinten. Zoals zwart, wit, bruin en grijs en combineer dit met een of twee kleuren. Je moet niet bang zijn dat het dan saai wordt. Integendeel. Wanneer je dit combineert met verschillende materialen en texturen creëer jij een rijk effect! Met lichte en zachte kleuren houd jij je kamer fris en ruimtelijk!

Zonder moeite.
Zet je meubels zo neer dat je zelf zonder moeite door je kamer heen kunt bewegen, maar ook kunt kijken. Koop meubelstukken die aan de muur kunt hangen. Zoals een hangtafel, kast of een bed waarvan de poten niet opvallen. Dit zorgt ervoor dat het
vloeroppervlak groter lijkt (is).

Veel glas!
Gebruik veel glas. Hang een grote mooie spiegel op of een spiegelkast.

Zoek de hoogte op. 
Gebruik de hoogte van je woning. Dit kan je doen door hangkastjes waarbij je de spullen die je het minst gebruikt boven aan of juist achteraan plaatst. Of zoals ik eerder zei, gooi ze weg. Door een strak meubel te kiezen waarmee je optimaal van de hoogte gebruikt maakt, zorg je voor een ruimtelijk effect.

Rust & eenheid.
Zorg voor rust en eenheid in je hele interieur. Dit doe je door bijvoorbeeld dezelfde kleuren te gebruiken. Hang je schilderijen of foto's op een dezelfde hoogte aan de muur of zet jouw accessoires in groepen bij elkaar of in series.

Vermijd...
Vermijd zware spullen. Zoals dikke fluwelen gordijnen. Dit komt heel hard over. Houd het licht en luchtig.

Licht, licht, licht.
Zorg voor goede verlichting, dit verlicht alle hoeken van jouw ruimte. Kies voor warm licht, wat zorgt voor meer gezelligheid. Een lang lamp benadrukt de hoogte en zorgt dus voor een grotere ruimte! Dus sla ze in, de lange lampen.

Liefs,
 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten