maandag 27 mei 2013

Krap studentenhuis?! Denk groots

Het komt je vast bekend voor. Zes vrienden leven samen op 40 m2. Dat vraagt natuurlijk om moeilijkheden en frustraties, maar als iedereen goed samenwerkt, is bijna alles mogelijk. Ik zie je al denken. Het zal niet aan jou liggen, maar aan de rest. Dat samenwerken. Denk groots om in jouw studentenhuis de ruimte aan het werk te zetten en overal het verschil te maken. Vind je eigen plekje in een gedeelde ruimte! 

Wanneer de hal door meerdere mensen wordt gebruikt, is het essentieel dat de hal georganiseerd is. Logisch. Met bijvoorbeeld een stellingskast kan je heel handig dicht bij de deur plaatsen, en de dozen met labels zorgen ervoor dat de spullen van iedereen netjes zijn opgeborgen! Grote haken waaraan je verschillende dingen tegelijk kan hangen, planken en manden zorgen voor de spullen die jij samen met je huisgenoten dagelijks gebruiken. VoilĂ . Maximaliseer de functionaliteit van een kleine kleine hal en beperk rommel tot het minimum!

De eettafel is het hart van jouw studentenhuis. Ja, het neemt wat meer vloerruimte in, maar in ruil daarvoor krijg jij meer ruimte om te studeren, werken, eten of gewoon lekker rond te hangen met je vrienden. Een grote stevige tafel kan alles aan wat deze overvolle woning in petto heeft. Een kleine ruimte hoeft niet noodzakelijk kleine meubels te hebben! 

Door middel van gordijnen of planken geef jij ieder een plekje om zijn/haar persoonlijke spullen te bewaren. Vind een beetje privacy in een gedeelde ruimte!

Het gaat niet om wat je hebt, maar om hoe je het gebruikt. Als jij wilt koken en etenswaren wilt opbergen voor veel mensen, dan zijn goede opbergoplossingen en makkelijke toegang tot de spullen die jij vaak gebruikt essentieel. Stevige planken zijn perfect om borden, blikken, pannen en zelfs een grote zak aardappelen op te bergen. Aan stangen en haken kan je zowel kookgerei als knoflookstrengen kwijt. Vrije toegang tot een drukke keuken! 




    Bron: Ikea 

Heb jij als student er wat aan of ben je benieuwd naar wat er nog meer beter kan in jouw studentenhuis? Verlies me dan zeker niet uit het oog! 

Liefs,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten