zondag 2 juni 2013

Onbeschoft binnenkijken








Het zit echt in de Nederlandse cultuur. Lekker onbeschoft bij anderen binnenkijken. Heerlijk!
Veel mensen uit het buitenland verbazen zich vaak over onze open-gordijn-cultuur. Maar het nu eenmaal in de Nederlandse woontraditie om graag aan anderen te laten zien hoe mooi onze bloemen erbij staan, hoe schoon onze ramen en hoe prachtig onze nieuwe televisie eruit ziet. Dichte luiken of afgeplakte ramen zie je bij ons maar zelden. Je kunt dus vaststellen dat binnenkijken iets typisch Hollands is.

Toch vinden wij Nederlanders het bewonderen van andermans interieur een beetje onbeschoft. Daarom zijn er ook andere manieren om het interieur van een andere te bekijken.
  • Vragen staat vrij. Ben jij verliefd op een leuk tafeltje bij een van jouw familieleden? Dan kan je er gerust naar vragen. Durf om af en toe woonideeën op te doen bij anderen. Niks mis mee. 
  • Ongestoord bladeren in woonbladen. Er zijn talloze woonbladen die vol staan met prachtige interieur stijlen. Zit er iets voor jou bij? Scheur het uit  of noteer het!
  • Woonprogramma's. De laatste jaren verschijnen er steeds meer leuke woonprogramma's op de televisie. Dit is vaak rond 18/19uur. In een aantal woonprogramma's laten zij ook aan jouw de mooiste droomhuizen van Nederland zien. Naast deze programma's heb je ook veel soaps. Daar zie je ook altijd onwijs veel stijlen voorbijgaan. Onthoud goed de dag en de datum van de uitzending, zodat je het nog eens terug kan kijken.
  • Anoniem binnen gluren op het internet. Er is geen andere perfecte plek om bij mensen binnen te kijken als op het internet. Naast de vele woonsites, zijn er ook website zoals 'Showhome' waar mensen foto's van hun eigen interieur kunnen uploaden. Zo kunnen zij dé inspiratiebron worden voor anderen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten